Використання трикутної труби
Використання трикутної труби

Профільна трикутна труба з металу дозволяє вирішити спектр складних завдань, а також забезпечує економію матеріалу під час виготовлення. 

Трикутна профільна труба - це рідко зустрічається вид труб, який, втім, затребуваний в різних галузях промисловості. З їх допомогою зводяться складні металеві конструкції, що вимагають від елементів високої надійності та міцності, вони можуть використовуватися для транспортування рідких середовищ різного призначення. Також трикутна профільна труба може застосовуватись у машинобудуванні для реалізації складних завдань.

Профільна трикутна труба

Профільна трикутна труба - це труба певного розміру в поперечному перерізі, яка має закруглене або пряме з'єднання між плоскими елементами, пов'язаними один з одним. Сьогодні зробити трикутну трубу із жерсті можна навіть своїми руками. Трикутна труба може мати різну конфігурацію, як правило, це рівносторонній трикутник, або трикутник з прямим кутом в основі. Перетин труби визначається по бісектрисі кута і може змінюватись у досить широких межах, залежно від вимог замовника та технічних можливостей виробника.

Як правило, трикутна труба використовується для монтажу різних видів постійних і тимчасових конструкцій, наприклад, для створення різних садових та паркових меблів, а також у ландшафтному дизайні, виготовленні архітектурного декору, рекламних щитів та вивісок. Крім того, трикутні труби застосовуються і в сільськогосподарській галузі як одна з деталей агрегатів. Однак трикутні труби можуть використовуватися для транспортування різних типів робочих рідин. Як правило, труби трикутного перерізу виготовляються на замовлення, однак у деяких компаніях їх виробництво здійснюється серійно.

Монтаж трикутних труб

Як правило, монтаж труб трикутного перерізу здійснюється за допомогою зварювання. На даний момент ринок трубної арматури не пропонує достатньо широкого асортименту з'єднувальних деталей для монтажу труб трикутного перерізу іншим способом. Якісна сталь дозволяє гарантувати ефективне зварювання та здатність з'єднань витримувати значні навантаження.

Переваги трикутних труб

  1. Принципово нова форма труб дозволяє значно економити на металі за збереження пропускної спроможності труби та інших важливих характеристик. Рівень економії становить не менше 25%, що дозволяє робити труби доступнішими за ціною, а також забезпечує ефективну віддачу з погляду екології.
  2. Збільшення міцності труби за рахунок особливої ​​форми внутрішнього перерізу, яка являє собою рівносторонній трикутник, а також використання особливих типів металу з більш високою опірності розриву. При зварюванні такі типи труб також поводяться дуже надійно і дають можливість реалізовувати навіть складні проекти з великою кількістю з'єднань.
  3. Широкий спектр застосування та можливість створювати нові типи трубопровідних систем із розширеним функціоналом. Серійно і на замовлення, що виготовляються, вони мають різні розміри перерізів, а іноді і різну конфігурацію (є трикутні труби з перетином рівностороннього трикутника і прямокутного трикутного), вони дають можливість задовольняти вимогам будь-яких клієнтів.

Важливою відмінністю трикутних труб, які виробляються сьогодні, є малий радіус закруглення з'єднання прямих сторін та якісна сталь, що підвищує гранично допустиме навантаження. Труба може використовуватися не тільки в трубопровідних системах, а й для монтажу різних типів конструкцій. Якісні трикутні труби стають все більш затребуваними серед покупців, а виробники починають освоювати все складніші з технічної та геометричної поглядів типи труб.